Cove's End

Cove's End

Escaping the stresses of life to relax poolside and revel in the incredible view is easy to imagine at this private residence. Surrounded by clean, contemporary lines, this space embodies laid back, West Coast style. Interior spaces seamlessly flow with exterior, creating a comforting and liveable luxury home ideal for entertaining. Designed by Paul Sangha Landscape Architecture and Hlynsky + Davis Architects, the team pulled inspiration from the natural surrounding to create a landscape and residence that carefully fits with the gentle slope of the property. Arriving at the water's edge, the design turns less formal, offering beach access and a quiet lookout to indulge in the calm, breathtaking scenery. Built by Bradner Homes.

 


Poolside Gardens

Poolside Gardens

This private garden is a calming retreat. A space that balances aesthetics with function to create intimate seating areas for relaxing poolside. Like all Paul Sangha designs, thoughtful attention to detail is found in plain sight and hidden in every corner. It feels clean, centred along two main axises with crisp concrete lines; and comfortable, with rustic details and textured planting. As day turns to night, the property enlivens with colourful lighting and a warm fire feature; a beautiful place to unwind amongst the tranquil sounds of moving water. 

 


JJ Bean Dunsmuir

JJ Bean Dunsmuir

Guided by their motto, the best taste winsJJ Bean continues to thrive. The roasters teamed up with Dialog to create another funky coffee house in the midst of Vancouver's downtown core. Fronting the busy Dunsmuir Street bikeway, it's a contemporary interior where old meets new. Trendy herringbone marble, terrazzo tile, and gold accents complement heritage brick, crackled paint, and structural iron crosses.

 


Centre for Digital Media

Centre for Digital Media

Distinct architectural form and bold graphics make the Centre for Digital Media a stand out to anyone travelling along Great Northern Way. This innovative campus offers a Masters of Digital Media; a collaborative program between the University of British Columbia, Simon Fraser, and Emily Carr. The building, which is home to accommodations and a learning centre for students, has led a group of recent developments injecting new life into an area once more industrial in character. Designed by Perry + Associates, the landscape features sweeping plantings and smart furnishing details.  

 


UBC AMS Nest

UBC AMS Nest

The UBC Nest is a student-centered campus gathering place that provides students with a commons to eat, shop, study, and socialize. Dialog and B+H teamed up to design the facility, which aims to lead in all aspects of sustainability, from ecological to social. The intent was to create an agora; an arena where UBC's community could freely express and exchange ideas. It's an idea realized as a grand glass atrium and amphitheatre filled with natural light. Here the school's student population flows amongst architectural wood and concrete expressions, highlighted with brightly coloured accents.   

 


Geometric Contrasts

Geometric Contrasts

Sculpture, texture, and contrast mark the identity of this sprawling Vancouver estate designed by Paul Sangha. Views from one corner of the property to another are intentional, expressive. There's elegance in the way railings turn a corner and something captivating in the rippled textures of it's paper bark maples. Planting masses provide a fitting backdrop for bold art and frame views to English Bay. 

 


The Salt Plaza

The Salt Plaza

A contemporary public plaza with a nod to Vancouver's industrial roots. The Salt Plaza acts as a central commons for Vancouver's Southeast False Creek neighbourhood while injecting new ideas in lighting, public art, and landscape architecture into the city's public realm. The area played home to athletes' village for the 2010 Winter Olympic and Paralympic games, and the legacy lives on as a space that grows more welcoming with each passing year. Designed by PFS Studio, its successes lies in subtleties — small details and materials that reference the industrial history of the Vancouver Salt company in a timeless manner.